Miten lainaan

Kuopion taidelainaamo - mistä on kyse?

Kuopion taidelainaamosta löydät pääasiassa pohjoissavolaisten ammattitaiteilijoiden teoksia. Taidelainaamon avulla voit lainata tai hankkia taidetta omaksi korottomalla osamaksulla. Laadukas teosvalikoima pitää sisällään mm. maalauksia, grafiikkaa, veistoksia, valokuvia ja muuta kuvataidetta.

Taidelainaamosta taiteen lainaaminen ja ostaminen on mutkatonta. Tutustu rauhassa teoksiin ja kun olet löytänyt sinua kiinnostavan vaihtoehdon, voit lainata tai ostaa teoksen itsellesi.

Taidelainaamon valikoimaan voit tutustua tällä sivustolla tai fyysisesti osoitteessa Kauppakatu 35. Taidelainaamo sijaitsee Kuopion taidemuseon yhteydessä ja on avoinna aina taidemuseon aukioloaikoina (ti, to-su 10-17, ke 10-19). Tarkistathan mahdolliset poikkeukset aukioloajoissa Kuopion taidemuseon sivuilta.

Taidelainaamossa olevat teokset ovat myynnissä, joten voit halutessasi lunastaa lainaamasi teoksen itsellesi milloin tahansa laina-ajan aikana tai ostaa saman tien kokonaan itsellesi.

Kuopion taidelainaamossa voit sijoittaa taiteeseen ja tukea alueen ammattitaiteilijoiden työtä. Taidetta pääsee kokeilemaan omaan kotiin tai työpaikalle vain murto-osalla sen hankintahinnasta.

Kuopion taidelainaamon lahjakortin voit hankkia paikan päältä Kauppakatu 35:sta. Taidelainaamon lahjakortti on mainio lahja taiteen ystävälle, valmistuvalle nuorelle, merkkipäivänä ystävälle, sukulaiselle tai työkaverille, avioituville - kenelle tahansa! Lahjakortti on voimassa 6 kk:tta ostopäivästä ja se tulee käyttää kerralla. Mahdollisesti ylijäävää osuutta ei hyvitetä eikä lahjakorttia voi muuttaa rahaksi.

Teoksen varaaminen

Teos on mahdollista varata nettisivuilla tai paikan päällä taidelainaamolla. Varaus on voimassa 2 viikkoa. Varauksesta ei tule erikseen vahvistusta. Varauksen jälkeen pyydämme olemaan yhteydessä taidemuseon asiakaspalveluun ja sopimaan teoksen noudosta sekä lainaussopimuksen tekemisestä. Kuopion taidemuseon asiakaspalvelu p. 017 182633.

Lahjakortti taiteenystävälle

Kuopion taidelainaamon lahjakortti on mainio lahja kenelle tahansa taiteen ystävälle tai taiteesta kiinnostuneelle henkilölle tai yhteisölle. Se on hyvä lahja syntymäpäivänä, valmistujaispäivänä, avioparin häälahjaksi tai vaikkapa yhteisesti hankituksi muistamiseksi työkaverille.

Kuopion taidelainaamon lahjakortin voit ostaa paikan päältä Kuopion taidemuseon asiakaspalvelusta. Lahjakortilla ei ole minimisummaa. Se on voimassa 6 kk:tta ostopäivästä.

Lahjakorttia ei voi muuttaa rahaksi, sen käyttämättäjättämistä ei hyvitetä eikä mahdollista ylijäämäsummaa hyvitetä.

Hinnasto

Jos teoksen hinta on:

100 - 499 € = alk. 20 €/kk
500 - 749 € = alk. 30 €/kk
750 - 999 € = alk. 40 €/kk
1000 - 1499 € = alk. 50 €/kk
1500 - 1999 € = alk. 60 €/kk
2000 - 3000 € = alk.100 €/kk
yli 3000 € sopimuksen mukaan.

Lainausehdot

Lainaussopimusta tehtäessä lainaajan on todistettava henkilöllisyytensä voimassa olevalla henkilöllisyystodistuksella. Lainaaja on velvollinen ilmoittamaan Kuopion taidelainaamoon täydelliset yhteystietonsa sekä niiden muutokset.

Lainaanantaja on lainasopimuksessa mainittu taiteilija, jonka nimiin ja lukuun Kuopion taidelainaamo, Kuopion kuvataiteilijat ry - Ars Libera ja Kuopion taidemuseo tekevät lainausopimuksen.

Taideteosten myyntihinnat ja kuukausivuokrat sisältävät arvonlisäveroa lainaanantavan taiteilijan veroaseman mukaan.

Teoksille tehdään kuntotarkistus ennen lainausta, mahdolliset viat kirjataan lainaussopimukseen ennen teoksen luovuttamista asiakkaalle. Mikäli teos vaurioituu laina-aikana, on lainaaja velvollinen korvaamaan teokselle aiheutuneet vahingot. Lainaajan tule olla tällaisessa tilanteessa aina pikimmiten yhteydessä taidelainaamoon.

Minimilaina-aika on yksi kuukausi. Vuokrasopimus on voimassa toistaiseksi ja lainanmaksukausi on yksi (1) kuukausi. Lainaaja maksaa ensimmäisen kuukausierän lainan alkaessa lainaussopimuksen solmimisen yhteydessä. Lainaussopimus tehdään Kuopion taidemuseolla Kuopion taidelainaamon edustajan kanssa ja ensimmäinen maksu suoritetaan pankkikortilla.

Lainaajalla on aina oikeus taideteoksen lunastukseen kesken laina-ajan. Teoksen voi lunastaa omakseen maksamalla kuukausilainahintaa, kunnes kokonaishinta on suoritettu. Jos lainaaja haluaa ostaa teoksen kesken laina-ajan, niin jo suoritetut maksut otetaan huomioon lyhennettynä teoksen hinnasta. Teoksen voi ostaa ilman lainausta. Taidelainaamo ilmoittaa taiteilijalle teoksen lunastaneen asiakkaan nimen ja teoksen omistusoikeus siirtyy lainaajalle.

Kuukausivuokran eräpäivä määräytyy lainaussopimuksen solmimisen ajankohdan mukaan ja vuokra maksetaan tulevaa laskutuskautta ajatellen etukäteen. Ensimmäinen vuokra maksetaan maksukortilla samalla kun lainaussopimus allekirjoitetaan. Seuraavat erät maksetaan taidelainaamon tilille. Ensimmäinen vuokraussumma mitoitetaan niin, että loput maksuerät ovat tasasummia.

Kuukausivuokrista ei lähetetä erikseen laskuja. Maksukehotuksesta peritään kuluina viisi (5) euroa ja lisäksi mahdollisista perintätoimista aiheutuneet kulut.

Taidelainaamolla on myös oikeus ottaa lainauksen kohde takaisin, mikäli maksamatta on kaksi maksuerää.

Lainaajan on mahdollista maksaa kerralla useampia kuukausieriä. Mikäli lainaaja on maksanut etukäteen kuukausieriä, niitä ei hyvitetä takaisin jos teos palautetaan ennen lainausajan loppua. Teoksen omistusoikeus siirtyy lainaajalle, kun teos on maksettu kokonaisuudessaan. Taidelainaamo lähettää lainaajalle omistustodistuksen, kun teos on maksettu.

Palautuksen yhteydessä teoksen kunto tarkastetaan. Lainaaja on velvollinen korvaamaan laina-aikana teokselle tai kehyksille aiheutuneet vahingot. Taidelainaamo ei vakuuta teoksia lainan ajaksi, siitä vastaa lainaaja itse. Teokselle aiheutuneen vahingon suuruuden määrittää teoksen tehnyt taiteilija.